Tällainen koti meillä oli ennen

15. marraskuuta 2016


Tämän postauksen otsikko voisi yhtä hyvin olla Vähemmän on enemmän, koska siltä minusta tuntuu entinen tavaranpaljouden täyttämä koti nykyiseen kotiimme verrattuna. 

Tasan viisi vuotta sitten muutimme nykyisiin viitenkymmeneenyhteen neliöömme. Näihin neliöihin on mahtunut vuosien aikana monta hyvää muistoa ja niiden aikana kotimme on kokenut myös tyylillisen muutoksen.

Selasin pitkästä aikaa vanhan blogini kuvasaldoa ja päätin koota niistä yhteenvetoa kotimme aiemmasta sisustustyylistä. Tykkään itsekin tämän tyyppisten postausten lukemisesta ja siksi tämän toteuttaminen innostaa itseänikin. Samalla kun voi huomata kodin sisustuksen muuttuneen, myös kuvien laatu on kiitettäväsi parantunut. Näiden kuvien selaaminen toi pintaan myös monta erilaista tunnetta ja vaikka enää tällaista kotia en meille laittaisi, oli tämä sen hetkisenä pesänä kauneinta mitä tiesin ja sen myötä viihtyisä.

OLOHUONE

Olohuoneen tapetti oli beigeraidallinen maalaistyyliseen sisustukseen erittäin sopiva. Seinällä koristi uusvanha ikkunapoka ja sisustustarra. Tällaisia sisustustarroja ja -tekstejä meillä oli monta. Seinähyllyillä säilytin monen montaa koriste-esinettä, joiden paikkaa vaihtelin usein.
Vanha tummanruskea vuodesohvamme sai kaverikseen useita koristetyynyjä tähtikuviosta raitoihin ja tekstityynyihin ja parhaimmillaan tyynyjä oli sohvalla samanaikaisesti kymmenen! Vieraiden siihen istuessa tyynyjä piti aina heivata lattialle kun muuten ei mahtunut sekaan. 

Lyhtyjäkin meillä oli useita ja olohuoneen vanha hyllykin täyttyi monesta kynttilälyhdystä, -kiposta ja -jalasta. Voitte vain kuvitella miten aikaa vievää pölyjen pyyhkiminen nästä kaikista oli! Muistelenkin, että juuri tämä asetelma hyllyn päällä sai minut alkamaan vähentämään tavaraa.
MAKUUHUONE

Makkarin sisustus on myös pitänyt sisällään erilaisia tekstiilejä ja monta erilaista päiväpeittoa, joita vaihtelin usein. Tähtikuvio oli tosi pitkään suosikkilistani kärkipäässä ja sen myös huomasi. Makkari oli täynnä monenlaisia koriste-esineitä ja pölyjen työläs pyyhkiminen jatkui olkkarista tänne.
Nämä alla olevat pahviset ovet olivat oikeastikin tosi hienot ja sopivat sängynpäädyksi hyvin. Ovenkahvat taitavat vieläkin olla tallella.
KEITTIÖ

Keittiö on kokenut myös muutoksen, joskin tapetti ja seinällä oleva peili on vielä ennallaan. Ruokailuryhmä ja kattovalaisin ovat kuitenkin vaihtuneet ja tämän hetkinen keittiön kokonaisuuden postaus onkin vielä työn alla. Yritän saada postauksen valmiiksi pian.

KODIN TYYLI TÄLLÄ HETKELLÄ

Vaikka edellinen tyylimme oli siihen aikaan sopiva, iloitsen tämän hetkisestä yksinkertaisemmasta tyylistä nyt enemmän. Alla olevista kuvista voi saada osviittaa mikä miellyttää silmäämme juuri nyt, mutta aivan realikaikainen kotimme on vieläkin simppelimpi. Heti kuin vaan ehdin, otan lisää kuvia ja kerron kotimme muutoksesta ja tavaran vähentämisen merkityksestä myös mielenrauhaani.

Ikea docksta round table pyöreä ruokapöytä


Ikea lappjung ruta black and white home mustavalkoinen koti

Millaisia fiiliksiä tällaiset postaukset teissä herättävät ja oletteko itse muuttaneet kotinne tyyliä radikaalisti?

18 kommenttia:

 1. Hauska nähdä tyylin muuttumista! :) Itse tein kanssa vastaavan postauksen vähän aika sitten. Mulla oli myöskin aikanaan tollainen maalaisromanttinen vaihe ensimmäisessä kodissa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin selasin näistä vanhoja kuvia hyvillä fiiliksin ja monta hyvää muistoa tuli näiden myötä mieleen. :) Maalaisromanttinen tyyli on kaunis mutta onneksi tyyliä ja mieltä saa muuttaa. Olisi joskus kiva osata yhdistää rouheus ja skandivaavisuus toisiinsa. Ehkä se on seuraava tyylimme. :)

   Poista
 2. Oi mitä kuvia! Palasi muistot mieleen niihin aikoihin kun seurasin blogiasi vuosia sitten. Aivan sydämessä läikähti miten kaunis tunnelma oli myös silloin aiemmassa tyylissäsi. Vaikka samaa mieltä olen että tavaraa oli silloin liikaa. Maalaisromanttinen tyyli on lähempänä sydäntäni kuin minimalistinen tai moderni, mutta tässä tapauksessa sinun kodissasi pidän molemmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että mitä muistoja, ja en osannut ollenkaan arvata, että luit jo tuolloin blogiani. <3
   Teidän maalaisromanntinen kotinne on taidonnäyte kodikkuudesta olematta kuitenkaan liian täynnä kaikkea. Hyvällä maulla laitettua kotianne on ihana ihastella!

   Poista
 3. Tämä oli siitä hauskaa aikaa, kun meillä oli jatkuen samoja juttuja! :-) Muistan vieläkin kun aikanaan blogisi löysin ja olohuoneessa ensi vaikutelma oli, että se oli kun meiltä! Kun oli sama tapetti ja ikkunanpoka ja teksti! :-) Ja yhtäläisyydethän vaan jatkui... :-)

  Siis ihan oikeasti, en todella muista nuita ovia teillä sängynpäätynä! EN! Nehän on veikeät! :-) Onkohan kuva vilahtanut joskus ennen kun aloin blogiasi seuraamaan, vai olenko voinut tyystin unohtaa! Muuten kuvat olivat tuttuja ja toivat ihania muistoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan tuon ajan hyvin ja vielä muistui paremmin mieleen, kun kirjoitit tuosta ajasta niin kauniisti! Olisi kiva nähdä sinunkin blogissasi tällainen kooste edellisestä tyylistänne. :)

   Nuo ovet olivat sängynpäätynä ihan blogini alkuaikoina, joten varmasti siksi ne eivät muistu mieleen, mutta todella hyvä misti sinulla!

   Poista
 4. Mukavat kuvat! Hei, todellakin sisustustyyli on muuttunut ja se suotakoon. Kyllä välillä kun katsoo vanhoja kuvia ajattelee, että voi hirvitys. Mutta, juuri silloin koti oli hienoin ja ihanin mitä itsellä voi olla. Ei tiedä miltä kotimme näyttää viiden vuoden päästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän todella hyvin tuon fiiliksen ja samanlaineen tunne tulee kun katsoo vanhoja pukeutumistyylejä, voi kääk! :D Mutta silloin tyylit olivat hyviä ja maku muuttuu ajan myötä. :)

   Poista
 5. Omalla tavallaan ihania tyylejä molemmat, vaikka tykkäänkin ehkä enemmän uudesta. Joskin nuorempana häpeilin jotain tyylejä kun aina löysin jotain uutta tai paranneltavaa. Nykyään otan rennommin ja enkä ajattele että minkään tuollaisen tarvitsisi tulla koskaan ns valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli tosi kiva koti, jossa sain usein kyläillä. :) Niistä ajoista on tosi paljon ihania muistoja! <3

   Poista
 6. Samaa havaittavissa teillä kuin meilläkin, että vielä muutama vuosi sitten koti oli tosi romanttinen ja täynnä kaikkea koristeellista. Nyt, mitä vähemmän, sen parempi. Haluaisin kotiini vieläkin enemmän selkeää linjaa mutta eipä tuota kaikkea voi tuosta noin vain heivata mäkeen ja ostaa uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kotien sisustustyylit kulkevat siis aika lailla samoissa suunnissa. Kodin muutosten tekeminen vie kyllä aikaa (ja rahaa) mutta hiljaa hyvä tulee. :)

   Poista
 7. Olipas mukava postaus! Kaunis koti ennen ja jälkeen muutosten :) Ihana idea noi ovet sängynpäätynä! Se on hauska seurata miten se oma maku muovautuu.. ja eipä sitä muuten oikein löydä kun käymällä läpi eri vaiheita ja kokeilemalla! Itsellä on tyyli muuttunut kans aikalailla, tai no moderni on aina ollut selkärankana. Jotkut asiat on pysynyt ja jotkut muuttunut matkan varrella. Nyt mun tekis mieli vähän laskeutua sinne maalaisromanttisen puolelle. :D Ei kokonaan mutta tiettyjä juttuja haluaisin muuttaa. Mutta se vaihe ehkä sitte uudessa asunnossa joskus tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit! <3

   Oma tyykli tosiaan muuttuu vähän niinkuin vaatetyylikin. Ja toisaalta on ihan kiva seurata omien mieltymysten kehitystä ja toteuttaa sitä kautta itseään.

   Teidän koti on kyllä ihan tajuttoman kaunis! <3

   Poista
 8. Niin se mieli ja maku muuttuu vuosien varrella! Ennen meillä oli kaikki tummaa ja pikkuhiljaa olen saanut käännytettyä Kallen kohti vaaleita sävyjä ja nyt meidän makkari on täysin vaalea ja sohva beige! Tuo teidän nykyinen tyylinne on kyllä todella upea :)

  Blogissani olisi sinulle tunnustus!
  http://turkooseja.blogspot.fi/2016/11/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä ja toisaalta on ihan virkistävää, että oma tyyli elää koko ajan. Ja kiitos paljon tunnustuksesta, se ilahdutti kovasti! :)

   Poista
 9. Moikka! Mistä instagramissa vilahtaneet yöpöydät on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tarkoitatko tämän päivän Insstagram-storiesissa? Pöytä on Everyday designin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!