Yksinkertaistettu kotimme: makuuhuone

26. marraskuuta 2016

makuuhuone bedroom decor ikea lappljung ruta selje night table

Ah miten ihana ja huojentunut tunne! Meidän pikkuruinen viidenkymmenenyhden neliön pesä tuntuu jälleen vähän avarammalta kun makkarin sisustusmuutos on valmis! Olen hehkuttanut tästä uudistuksesta jo SOMEssa mutta nyt näätte muutaman lisäkuvan täällä blogin puolella. Saanko esitellä: makkarin uusi sisustustyyli!


makuuhuone bedroom decor ikea lappljung ruta selje night table desenio posters simplicity simple interior

Viisi vuotta sitten tänne muutettuamme meillä (tai ehkä pikemminkin mieheni nimittämällä "sisustusvastaavalla" -guess who?) oli vahva maalaisromanttinen kausi. Työskentelin silloin yhdessä suositussa sisustusliikkeessä ja väkisinkin tuli tuotua "töitä kotiin." Sen aikaista sisustustyyliä voi vilkaista tästä viime viikkoisesta postauksesta ja kuvia postatessa oikein havahduin, miten paljon olenkaan kantanut meille kotiin tavaraa. Mutta se oli siihen aikaan kauneinta mitä tiesin.

Vuosien saatossa kotimme tyyli on siis muuttunut yksinkertaisempaan suuntaan ja tämän postaussarjan ensimmäisessä osassa kerroin tähän johtaneista syistä. Tarkkasilmäiset varmasti huomaavat, että osa olohuoneemme elementeistä onkin nyt siirtynyt makkariin, joten uutta olohuonepostausta siis luvassa. ;) Pakko muuten tähän kohtaan huikata, että näitä kuvia otteassa kameran jalusta oli kadoksissa ja luonnollisesti löytyi kuvien oton jälkeen. Päätin kuitenkin julkaista nämä kohinan täyttämät kuvat, koska epätäydellisyyskin saa mielestäni blogeissa näkyä.


pentik pallolampinjalka black and white interior makuuhuone bedroom decor ikea selje night table granit lights hay candleholder tinek tinekhome

Makkarin uudistuksessa päällimmäisenä voi huomata työpöydän siirtyneen toisaalle Desenion julisteiden alta ja Granitin valosarjan vaihtaneen paikkaa. Myös olohuoneen matto sujahti sängyn alle luomaan pehmeyttä ja kuinka ihanalta tuntukaan herätessä tassutella maton päällä. Yöpöydätkin vaihtuivat näihin Ikean alle kolmenkympin Selje-pöytiin, jotka ovat pisteenä iin päällä huoneen muutoksessa. Me pidettiin tarkoituksella muutoksessa pientä budjettia ja kaikki uudet tuotteet hankittiin kirpparilla saaduilla tuloilla. Joten muutos ei loppupeleissä kustantanut sentin senttiä ja vielä jäätiin plussan puolelle! Less is more!


Käytännön tasolla kodin simppelimpi ja virtaviivaisempi ilme on osoittautunut meille todella hyväksi! Samalla kun siivous on nopeutunut niin mielikin on keventynyt. Huomaan stressin määrän vähentyneen, koska ympärillä ei ole ylimääräisiä arsykkeitä.

Mua ihan häventää myöntää, kuinka työläältä tavarasta luopuminen on tuntunut. Moniin esineisiin ja vaatteisiin on liittynyt jokin tunne ja kun olen niistä luopunut, on se merkinnyt myös kyseisen tunteen läpikäymistä ja siitä luopumista. Tiedättehän, tavaroihin liittyy muistoja. Toki rakkaimmat esineet esimerkiksi lapsuudesta olen säilyttänyt mutta sellaiset helyt, mitkä ovat olleet vain kaapin täytteenä tarpeettomina olen laittanut eteenpäin. Ja kun niin on pystynyt tekemään, olen oivaltanut miten vähällä sitä oikeasti pärjää ja miten paljon helpommalta elämä nyt tuntuu. Loppujen lopuksi materia on kuitenkin elotonta vaikka ne voivatkin synnyttää meissä tunteita ja muistoja.

Jokainen toki sisustakoon tyylillään ja miten itse parhaaksi katsoo. Tässä kuitenkin pieni pintaraapaisu siihen, miksi me päätimme yksinkertaistaa elämäämme ja luopua ylimääräisestä tavarasta.

Miltä uudistettu kotimme näyttää teidän silmiinne?26 kommenttia:

 1. Niin kaunista. Ja pääasia, että itse viihtyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nimenomaan, oman kodin tulee olla oman näköinen. :)

   Poista
 2. Sehän näyttää niin kauniin tyylikkäältä 💖 oikein hyvä 💖 nuo yöpöydät on ollut täällä usein mielessä kun edelleen itse mietin sopivia. Muru kaipaa vaan enemmän tilaa yöpöytään mutta itse tykkään nuista valtavasti 👌
  Tuo matto näyttää myös todella kivalta tuossa 💖 toimiiko iso matto hyvin makkarissa? 🤗

  Kaikinpuolin tosi kiva uudistus 💖 ja kuvat ovat! 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin katseltiin näitä yöpöytiä pitkään ja lopulta niiden keveä ja tyylikäs ilme sai ne hankkimaan. Mutta varmasti tekin löydätte vielä hyvän kompromissin. :)

   Poista
  2. Se juuri, ovat kyllä todella tyylikkäät yöpöydät 😍

   Olisi mukava kuulla kokemuksia isosta matosta makkarissa 🤗

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Toteutan toiveesi ehdottomasti! :)

   Poista
 3. Tykkään niin tosi paljon :) Onnistunut muutos 😘


  Rebecca

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää, jotenkin tosi raikkaalta :) Kivaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas olikin hyvä sana kuvaamaan muutosta. Kiitos! :)

   Poista
 5. Näyttää todella kauniilta ja harmooniselta! Kaikki asiat sopivat keskenään yhteen eikä mitään ole liikaa. Ja edelleen... sun kirjoutustyyli on niin mukavaa luettavaa 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä juuri haimmekin, ettei mitään ylimääräistä olisi missään mutta silti lopputulos olis omannäköinen ja kotoinen. Ja voi kiitos, sait taas hymyn huulilleni! :)

   Poista
 6. Teillä on niin kaunista. Kiitos vielä kerran ihanista vaatteista, eilen ne tuli jo käyttöön eka kertaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Ja iloitsen kun ostoksesi blogikirppariltani menivät niin nappiin! Ihana juttu! :)

   Poista
 7. Erittäin hyvältä näyttää! Meillä Konmaroitiin keväällä kunnolla ja nyt on uusintakierros meneillään, ensi viikoksi on varattu kirppispöytä ja haluan KAIKESTA ylimääräisestä eroon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Se tunne kun pääsee eroon ylimääräisestä tavarasta on todella vaputtava! :) Hyviä myyntejä kirpparille!

   Poista
 8. Kaunis makuhuone ja rauhallinen tunnelma!

  VastaaPoista
 9. Kaunista. Tykkään myös itse yksinkertaisesta tyylistä. Tavaroista luopuminen voi olla vaikeaa, mutta kun alkuun pääsee, käy se helpommaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Se on totta, olen huomannut myös saman. :)

   Poista
 10. Minä myönnän olevani hieman runsaamman sisustuksen puolestapuhuja. En tarkoita kuitenkaan, että kodin pitäisi olla täynnä tavaraa. Runsaus tarkoittaa mulle muhekeita tekstiilejä, paksuja verhoja, monta koristetyynä sängyllä ja kerroksellista petausta. Pientä irtosälää, kuten vaaseja ja ruukkuja ja kynttilänjalkoja ei saa olla liikaa. Vapaa pinta pöydällä tai lipaston päällä näyttää rauhoittavammalta kuin tavarapaljous, vaikka esineet olisivat kuinka kauniita. Myös tyylillisesti pidän koristeellisemmasta ja klassisen pehemästä sisustuksesta beigen eri vivahteineen. Miten hienoa onkaan, että jokainen voi laittaa kotinsa juuri itselleen sopivaksi. Sinulla on upea sisustajan silmä ja ilolla katselen, miten loihditte oman pesänne pala palalta kauniin kutsuvaksi ja hillityn elegantiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! On hienoa, että jokaisella on se oma hyväksi havaittu tapa sisustaa ja jossa viihtyy parhaiten. Siksi ei olekaan oikeaa tai väärää tapaa sisustaa vaan jokainen voi luoda kotinsa sellaiseksi, jossa on hyvä olla. Teidän kaunis maalaisromanttinen kotinne on laitettu tyylillä ja taidolla ja varmasti moni blogisi lukija ja Instagram-seuraajasi on inspiroiunut kuviesi myötä toden teolla! <3 Kiitos, kun jaat kauneutta ympärillesi!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!